Protest al fanilor Stiintei. Plus ginduri despre amatorism, scouting, media si ziarul corupt Gazeta Sporturilor


Nu-ti bate joc de iubirea noastra! 

„Stim cu totii catre cine este adresat acest indemn si o sa incercam sa nu folosim nume. Dar personajele vor fi usor recunoscute. 

Consideram ca Universitatea Craiova a ajuns intr-un punct in care are nevoie de planuri marete ce se pot realiza doar cu oameni capabili pe banca tehnica. Cel ce se afla in continuare (spre stupefactia noastra) pe acel post si-a demonstrat incompetenta in nenumarate randuri. Un om care nu este pasionat de fotbal, un om care a dat gres cu zeci de jucatori (sa nu ii luam tot „meritul”, ajutat de alti „scouteri” de prima mana), un om cu un CV mai slab ca al oricarui antrenor din primele doua ligi din Romania, nu are cum sa fie alegerea potrivita. Daca ai nevoie de „yes-man” il poti angaja personal. Dar nu poti sa pacalesti suporterii Stiintei. 

Greselile imense din ultima perioada, iesirile necontrolate in mass-media, lipsa evidenta de comunicare nu au cum sa multumeasca cel mai patimas si critic public din tara. Campionatul s-a incheiat de mai bine de doua saptamani, iar tot ce stim este numirea unui secund ce nu are nicio legatura cu spiritul Stiintei, unui om cu un CV mai bun decat al principalului dar tot despre fotbal amator vorbim. Nu cerem nume de jucatori, nu cerem nume de antrenori. Cerem doar comunicare! Macar atat meritam! 

Nu are rost sa intram foarte mult in amanunte, ideea este simpla. Stiinta nu este jucaria voastra, respectati suporterii sau consecintele se vor observa cu usurinta la primele meciuri. Este doar un avertisment, un semnal de alarma. Craiova vrea campionatul! La fotbal, nu la snooker. 

Gruppo Capitala”

P.S. 1. Textul de mai sus a fost scris de catre gruparea de suporteri Gruppo Capitala. Multi suporteri ai Universitatii Craiova sint revoltati de faptul ca banca tehnica a Stiintei nu este ocupata de un antrenor competent, respectat, care a aratat deja pricepere si rezultate in aceasta meserie. Corneliu Papura este un fost jucator al Stiintei si al echipei nationale. Din pacate Papura nu a dovedit ca este un antrenor de calibrul Stiintei. Rezultatele obtinute in returul play offului nu il recomanda, cel putin deocamdata, pentru pozitia de antrenor al Craiovei. Echipa a pierdut locul 3 cu acest antrenor, esec care inseamna si bani pierduti de catre club. Universitatea Craiova va mai pierde bani in perioada urmatoare – asistenta la meciuri va scadea dramatic pentru ca fanii nu cred in acest antrenor. Probabil ca dupa experimentul Jerry din 2014, prin etapa a zecea din campionatul urmator vom cauta un antrenor care sa revigoreze echipa.

2. Amatorismul in scouting al acestui club – Meza, Rocha, Acka, Donkor – nu ofera sperante pentru viitor. Echipele serioase urmaresc jucatorii luni de zile la meciuri live, nu pe youtube, asa cum se face la Craiova (Papura ne spunea ca urmareste 2-3 jucatori pe zi; probabil pe DVD-uri facute de impresari, in care se pun cele mai reusite meciuri). Presedintele clubului Universitatea Craiova a fost 3 zile (!) in Portugalia sa urmareasca jucatori. Un club serios urmareste un jucator in multe jocuri live (nu doar intr-un weekend !), se intereseaza de calitatile si defectele acelui jucator, de caracterul lui etc. La Craiova, amatorismul in scouting a atins cote tragi-comice. Stiinta vinde jucatorii Olteniei – Screciu, Baluta – ca sa plateasca salariile si primele jucatorilor de duzina adusi de pe youtube. Clubul il poate trimite pe Cirtu sa vada un jucator de 10 ori in Portugalia, pentru vreo 15.000 de Euro. Sa transferi un jucator de duzina, pe care clubul nu il cunoaste ca lumea, te poate costa direct 100.000-200.000 de Euro (prima de instalare, salarii, bani platiti pentru rezilierea contractului etc.). Plus costurile indirecte – echipa nu performeaza cu jucatorii de duzina in teren.

3. Halucinanta recenta iesire „pe sticla” a unuia dintre actionarii clubului. Acel domn promitea fanilor titlul de campioana in sezonul viitor. Serios ? Cu un antrenor debutant in liga 1, si fara CV ? Ii amintim acelui domn ca doar vreo 3 antrenori debutanti au reusit sa cistige titlul in liga 1 in ultimii 40 de ani : Gilca (FCSB), Anghel Iordanescu (Steaua) si Nelu Oblemenco (Universitatea Craiova). Dar ce echipe au avut la dispozitie acei antrenori ! In plus, circul despre programarea meciurilor de liga 1 nu intereseaza pe nimeni. Daca gruparile din liga 1 si LPF nu forteaza acest aspect, lupta in media de genul „singuri impotriva tuturor” este fara sens. Suporterii Stiintei vor veni si la 11 PM la meciuri daca au incredere in echipa, in antrenor si in conducerea clubului.

4. De ce mizeria numita Gazeta Sporturilor (plus mizeria media GSP live) este bagata in seama de catre angajatii Stiintei nu intelegem. A baga in seama mizeria CORUPTA numita Gazeta Sporturilor este un gest jenant. In nici o tara din lume un ziar nu face la adresa unei societati sportive ceea ce face aceasta mizerie corupta de presa. Daca angajatii clubului nu au curaj sa fie fermi in fata coruptiei de presa, le oferim noi definitia necesara : „Corupţia, în sens larg, reprezintă folosirea abuzivă a puterii încredinţate, în scopul satisfacerii unor interese personale sau de grup. Orice act al unei instituţii sau autorităţi care are drept consecinţă provocarea unei daune interesului public, în scopul de a promova un interes/profit personal sau de grup poate fi calificat drept „corupt”. Nu este însă obligatoriu să existe un prejudiciu (concret sau material) al interesului public pentru a putea identifica o faptă de corupţie.” (https://www.transparency.org.ro/files/File/GCR.pdf ). Doar suporterii, nu si angajatii clubului, par sa vada ca GSP serveste de multi ani interesele de grup ale clanului chel si boovean, lovind in fiecare zi renasterea Universitatii Craiova. Exista vreo 3 echipe Rapid in Bucuresti – pentru coruptii de la GSP doar echipa de liga 2 este Rapid Bucuresti (desi in acte acea societate nu se numeste asa). Noul club fost UTA Batrina Doamna (infiintat prin 2013) este acum UTA in GSP. Noul club fost SCM Pitesti este FC Arges in GSP. CSM Politehnica Iasi este Poli Iasi in GSP. Jucatorii FCSB sint „stelisti” pentru GSP. Universitatea Craiova este CSU Craiova pentru coruptii GSP. Universitatea Craiova foloseste marca istorica si stema istorica – la fel ca noile Petrolul, U Cluj, Otelul, Ripensia, Rapid (liga 2), FC Arges, Farul – dar este tratata cu flegme de catre GSP. Unde este pozitia clubului ? Unde este pozitia LPF ? Unde este pozitia detinatorilor de drepturi TV ? Vine lume mai multa sau mai putina la meci daca se scrie in presa despre CSU Craiova si nu despre Universitatea Craiova ?

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.