Revoltator ! Primaria Craiova si Mititelu vor sa distruga Universitatea Craiova

Presa din Romania a prezentat pe 26 februarie 2019 decizia primariei Craiova de a modifica contractul de asociere semnat in anul 2013 atunci cind s-a decis renasterea Stiintei la initiativa clubului sportiv Universitatea Craiova. Acest nou contract are prevederi dezavantajoase si umilitoare pentru Universitatea Craiova, pentru viitorul acestui club, si pentru imaginea orasului. Noua intelegere serveste direct interesele teparului Mititelu, care incearca de ani buni sa distruga renasterea Universitatii Craiova fara boovean. Acest contract permite noii echipe a familiei Mititelu sa evolueze pe stadionul Baniei cind (si daca) va ajunge in liga 1 – atunci cind echipa Universitatea Craiova nu evolueaza acasa, avind meciuri in deplasare : „Utilizarea în acelasi mod a dotarilor si componentelor din Complexului Sportiv Craiova- Stadion de Fotbal conform Anexelor nr.1 si nr.2 la prezentul contract, de către U Craiova 1948 Club Sportiv S.A pentru desfasurarea partidelor din anul competiţional din Liga I, nu exclude folosirea si de către alte entitati, precum si functionarea pentru unele actiuni de interes public, dar fara a afecta desfasurarea partidelor din anul competitional al echipei de fotbal din Liga I”.   

Unde s-a mai vazut in lume un caz in care o grupare sportiva care imita cu nerusinare simbolurile si stemele unui alt club, sa fie lasata sa evolueze pe arena unde joaca clubul pagubit ? In ce lume bolnava o noua clona aparuta peste noapte, sa-i zicem, Fotbal Club Inter, ar putea fi lasata de primaria din Milano sa joace acolo evolueaza Inter Milano ? In ce realitate un tepar isi face o noua echipa si poate juca pe stadionul comunitatii, desi fosta lui echipa a pagubit comunitatea locala cu sume uriase de bani pentru folosirea stadionului public ?

Primaria Craiovei propune Stiintei un contract halucinant si umilitor

Noul contract obliga clubul sa plateasca o chirie pentru fiecare meci, la nivele apropiate de Arena Nationala, un stadion cu capacitate aproape dubla, care a costat de patru ori mai mult decit arena Baniei, si care este plasat intr-un oras in care oamenii au putere de cumparare mult mai mare. Mai precis, pentru meciurile de liga 1, Universitatea Craiova trebuie sa plateasca aproape de 9500 de Euro, in vreme ce Arena Nationala costa 13000 de Euro (capacitate dubla !). Pentru meciurile din Cupele Europene, taxa pentru stadionul Baniei este undeva la 23.600 de Euro, in vreme de Arena Nationala (capacitate dubla !) costa intre 23 si 28.000 de Euro. In Bucuresti exista o masa larga de iubitori de sport, cu putere de cumparare mare, in masura sa plateasca bilete de meci mai scumpe. Craiova este un oras mult mai mic, unde populatia are mijloace financiare reduse in comparatie cu Bucurestiul. A vinde bilete de meci mai scumpe pentru a compensa taxele marite de inchiriere ale stadionului nu este o optiune in Banie.

La aceste taxe, Universitatea Craiova trebuie sa mai plateasca si restul pina la 10 % din incasarile pe bilete si abonamente, daca aceasta suma de bani este mai mare decit taxele de inchiriere pe meci. O umilinta pe care Gigi Becali nu o vede la Bucuresti.

Ca umilinta sa fie perfecta, primaria Craiovei propune ca Stiinta sa afiseze public panouri publicitare cu logo-ul primariei, desi conditiile de inchiriere ale stadionului sint jenante in comparatie cu ceea ce obtine Gigi Becali la Bucuresti.

In sfirsit, primaria Craiovei decide in noul contract sa deschida portile stadionului pentru noua echipa a familiei Mititelu, cind si daca aceasta va ajunge in liga 1; asta desi fosta echipa a familiei are datorii uriase la primarie pentru folosirea vechiul stadion, iar noua echipa booveana copie insemnele si simbolurile aflate in proprietatea publica a clubului sportiv Universitatea Craiova, incalcind astfel legea privind combaterea concurentei neloiale, asa cum Craiova-maxima.ro a prezentat recent (https://craiova-maxima.ro/exclusiv-suporterii-stiintei-il-pot-trimite-dupa-gratii-pe-mititelu/) ! 

Socant – Petrolul Ploiesti plateste de 10 ori mai putin decit Universitatea Craiova pentru inchirierea stadionului orasului !

Daca noul contract propus de primarie Universitatii Craiova include taxe de inchiriere de 9500 de Euro (45.000 de lei) pentru un meci, la Ploiesti Consiliul Local a decis sa ceara 1.630 de lei pe ora pentru inchirierea stadionului din orasul care gazduieste echipa Petrolul : http://www.ploiesti.ro/Proiecte%20hotarari/2016/tarife%20hot%20CSM.pdf 

Practic la Ploiesti se cere de zece ori mai putin in comparatie cu Craiova, pentru inchirierea arenei principale a orasului. Comentariile sint de prisos – la Ploiesti se doreste fotbal de performanta. Nu si la Craiova. Daca primaria are nevoie de bani la Craiova, poate ca ar trebui sa alerge pentru banii multi pe care familia Mititelu ii datoreaza autoritatii publice locale.

Primaria Craiova lucreaza pentru familia Mititelu ? De ce aceasta institutie publica refuza sa colecteze datoria familiei pentru folosirea vechiului stadion ?

Craiova-maxima.ro a prezentat in premiera informatii care permit primariei Craiova sa se adreseze la FIFA pentru a obtine de la noua echipa a familiei Mititelu banii datorati de catre fosta grupare booveana pentru folosirea vechii arene : https://craiova-maxima.ro/clona-pe-viata-decizia-fifa-care-impiedica-noul-srl-boovean-sa-fie-continuatorul-fostului-fcu/

FIFA a decis ca daca un club nou se pretinde a avea legatura cu un club falimentat, creditorii clubului vechi au dreptul sa ceara plata datoriilor de la clubul nou. Practic noua clona a familiei Mititelu ar fi responsabila pentru datoriile fostei echipe a familiei – de ce primaria Craiova nu incearca sa obtina acesti bani datorati pentru folosirea vechiului stadion ? Poate ca DNA ar trebui sa descinda la primarie si sa lamureasca curioasa delasare in ceea ce priveste banul public.

Incredibil dar adevarat: primaria Craiovei cere o taxa de 19.000 de ori mai mare Universitatii Craiova decit i se cerea lui Mititelu !

Daca un meci de liga 1 costa cam 9500 de Euro, o taxa lunara de folosinta a stadionului ar fi de 19000 de Euro, considerind ca sint doua meciuri jucate pe teren propriu pe luna. Acum 10 ani primaria negocia cu familia Mititelu o taxa lunara pentru stadion de 1 Euro (!!!), adica de 19.000 de ori mai mica decit se cere acum Stiintei, plus un contract pe 30 de ani. Aceste detalii au fost puse la dispozitia Tribunalului Dolj in anul 2013, in dosarul 24932/215/2013 :

Cererea lui Mititelu sa joace pe stadion contine falsuri si furturi evidente. De ce primaria nu a reclamat aceste falsuri la politie ?

Adrian Mititelu a depus la primarie cereri oficiale de a juca pe noul stadion. Desi aceste cereri contin falsuri grosolane si furturi, primaria nu a reclamat nimic la politie sau la DNA ! Ba mai mult, functionarii primariei au trimis un raspuns in scris lui Mititelu. Cum sa iei in seama un document plin de minciuni, hotii si aberatii ? Imaginea de mai jos prezinta o cerere facuta de Mititelu catre primarie anul trecut, pentru a juca pe noul stadion. Aceasta cerere contine marca „FC Universitatea Craiova”, aflata in proprietatea clubului sportiv de drept public Universitatea Craiova. In afara de furtul unei marci aflate in proprietate publica, in acest document Mititelu minte ca noua lui firma din 2017 este infiintata in anul 1948 ! Pai oameni buni de la primaria Craiova, aceasta cerere fie contine un fals – si de ce trebuie sa raspundeti unei cereri care face uz de fals ?, fie nu contine un fals si noua firma a familiei e de fapt firma veche, si atunci trebuie sa cereti datoriile facute pentru folosirea stadionului vechi (ne cerem scuze pentru calitatea fotografiei cererii lui Mititelu de a juca pe noul stadion):

Mititelu si primaria Craiovei dau o lovitura mortala renasterii Stiintei. Se alege praful de Universitatea Craiova ? Vor parasi actionarii echipa fanion a Olteniei ?

Prin contractul umilitor, prin protejarea intereselor familiei Mititelu, prin permisiunea de a lasa o copie de proasta factura a Stiintei pe noul stadion, se da o lovitura mortala renasterii frumoase a Universitatii Craiova. Nu se poate sa ai success luptind impotriva sistemului bolnav din fotbal, impotriva presei ticalosite (Gazeta Sporturilor / Gazeta mititelului) si impotriva primariei Craiova. Circul care va aparea pe noul stadion odata cu reaparitia hoardelor boovene va scirbi pe multi, si e posibil ca asistenta de la meciuri sa scada dramatic. Cine va mai dori sa investeasca atunci intr-un proiect muribund ? Nicaieri in lume nu exista doua echipe cu aceleasi culori, si nume si steme asemanatoare sa joace pe acelasi stadion. Asta inseamna faliment si distrugere. E posibil ca actionarii sa ofere echipa primariei Craiova si consilierilor locali PNL – cei care gireaza actiunile grotesti ale mititelului tepar si hot de embleme din proprietatea publica – si sa plece din oras ? Alte orase din Romania au stadioane frumoase si nu adapostesc mititei. De ce sa incerci sa faci fotbal in jungle booveana a Craiovei, cind poti sa faci acelasi lucru, de exemplu, la Ploiesti ? Da – spiritul si istoria Stiintei sint unice. Din pacate spiritul si istoria au fost ucise o data de Mititelu, si se pare ca vor fi ucise definitiv de catre acelasi chel sinistru, in cirdasie cu politicienii din Banie.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.