Cum se face de râs Gazeta Sporturilor

Dacă la statul în genunchi în fața SRL-ului familiei Becali, băieții – că ziariști nu-i putem numi – de la GSP stau bine, la jurnalistică par că au probleme mari. Ce-i drept, e ușor să citezi cuvânt cu cuvânt tâmpeniile inculpaților Becali și Mititelu, fără a face ceea ce jurnaliștii seriosi fac, adică “fact check”. Mai pe românește, când unul, fie Becali, Mititelu sau raposatul Ben Laden, se apucă să debiteze ceva, ziariștii compară tâmpeniile spuse cu realitatea și adevărul. De exemplu, când Mititelu spune că judecatoarea care i-a anulat mărcile/clonele familiei, este coruptă, un ziarist poate cita această tâmpenie, dar trebuie să scrie acolo că Mititelu nu are nici o dovadă si mai spune că Mititelu are o istorie de mincinos și mai dă si niste exemple – ca exemple sunt, slavă Domnului. Că așa face un ziarist, informează cititorii despre credibilitatea spuselor și a persoanei, când tot felul de maimuțoi sunt promovați în media.

Revenind la jurnalistică, gesepeii s-au făcut de tot râsul zilele astea când una dintre echipele din liga 1 a fost numită folosind 3 nume distincte, în 3 articole diferite, dar vizibile pe aceeași pagină și în același moment pe site-ul lor : CSMS Iasi, Poli Iasi și CSM Poli Iasi ! Asta da jurnalism  – nici măcar numele unei echipe nu poate fi clar pentru gesepei.

P.S. Lăsând la o parte golănia gigiștilor (ca asta sunt băieții aștia, gigiști !) de a numi echipa primariei de la Iasi drept Poli Iasi, desi această făcătură nu are nici o treabă, absolut nici una cu fosta echipa a Iașiului, e trist să vedem că nu există de fapt reguli clare în fotbalul romanesc în ceea ce priveste numele echipelor din liga 1. Iar când Prunea promoveză clona de la Iasi drept “Poli Iasi”, Marcel Popescu se dă la fund în ceea ce privește numele Științei în mass media. De ce președintele clubului nu mlitează să impună un set de reguli clare în cadrul LPF în această privința, habar nu avem. De ce lui Prunea îi pasă de numele clubului său în media, în timp ce pe nea Marcel îl doare în pălărie  – iărași nu știm. Cum nici nu știm dacă GSP numește în unele articole echipa primariei Iași drept “Poli Iași” pe gratis sau pe altceva. 🙂

 

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.