Steaua sau FCSB – aceeasi mizerie

Avancronica Universitatea Craiova – FCSB Steaua București

Sâmbătă, 18 februarie, la ora 20:00, Universitatea Craiova întâlnește, la Severin, struțo-cămila bucureșteană adulată până mai ieri de toată suflarea roș-albastră. Identitatea echipei adverse nu reprezintă problema noastră. însă actuala FCSB, fosta Steaua, a continuat mizeriile și apucăturile „ilustrei” sale predecesoare. Meciul din turul campionatului a fost câștigat de bucureșteni în urma unei mizerii excepționale, pentru că greșală nu poate fi numită. In momentul în care muți un henț (care până la urmă s-a dovedit ca nici măcar henț nu a fost) din afara careului, în interiorul careului, exact ca pe vremea lui Valentin Ceaușescu, nu poti să spui că ai greșit, decât daca ai șoriciul excesiv de gros. Exista suspiciuni și la primul gol marcat de berbecii becalioți, dar ce mai contează un posibil off-side, în condițiile în care arbitrii nu au reușit să facă distincția între suprafața de pedeapsă și restul terenului la „hențul” lui Acka.

Pentru a-și respecta „blazonul” de fosta echipă a armatei comunisteț antrenorul și oficialii echipei becaliote au încercat să agite lucrurile folosindu-se de un tertip extrem de ieftin: contestarea jucării meciului la Dr. Tr. Severin. Motivele, extrem de puerile, nu are rost să le comentăm, mai ales ca intențiile lor au rămas la nivelul de behăieli disperate nematerializându-se în vreun fel.

Fața de echipa din tur, există 2 modificări clare în echipa alb-albastră: apariția lui Dimitrov în banda dreaptă și mutarea lui Briceag în stânga. Alta modificare mai mult ca sigură este dispariția din primul 11 a lui Măzărache, locul acestuia fiind preluat în ultimele etape de tânărul Ivan, iar Gustavo, cel mai probabil, va lua loc pe bancă, locul său fiind luat de către Mateiu, revenit titular după ce neînțelegerile lui cu clubul au fost eliminate.

Echipa noastră

Universitatea Craiova (tur):

Calancea – Briceag, Kelic, Acka, Vatajelu – Zlatinski – Ivan, Gustavo, Baluta – Mazarache

Universitatea Craiova (echipa probabilă):

Calancea – Dimitrov, Kelic, Acka, Briceag – Mateiu, Zlatinski- Bancu, Baluta, Rocha – Ivan

Biletele pentru acest meci au fost deja puse in vanzare la magazinul oficial al clubului din Craiova, iar de vineri iubitorii Stiintei din Severin si Oltenia vor putea procura bilete direct de la stadion, vineri, între orele 12 și 18 și sâmbată, începând cu ora 10. Site-ul oficial al echipei precizeaza că posesorii de abonamente vor trebui să treacă pe la magazinul clubului, de unde vor primi bilete de intrare pe stadionu din Severin.

Prețul biletelor este: 5 lei la peluze; 15 lei – tribuna a 2-a; 25 lei – tribuna 1; 40 lei – tribuna 0. 

Câteva date statistice:

Înainte de acest meci, Universitatea Craiova ocupă locul 3 in clasament, acumulând 40 de puncte, in 23 de meciuri (12 victorii, 4 egaluri, 7 infrangeri), avand un golaveraj pozitiv de +11 (33 de goluri marcate, 22 primite), + 7 la adevar. In clasamentul meciurilor disputate acasă ocupam locul 2, cu 28 de puncte (cu unul mai putin decat liderul clasamentului FC Viitorul), golaveraj +14 (27 de goluri marcate si doar 7 primite), in 11 meciuri jucate acasa am castigat 9, unul s-a terminat la egalitate si doar campioana Astra a reusit sa plece invingatoare din Bănie.

Golgheterul echipei este Andrei Ivan cu 6 goluri marcate, urmat de Nuno Rocha si Mazarache cu cate 5, Alex Baluta 4 goluri, Hristo Zlatinski 3, Bancu si Gustavo cu cate 2 goluri marcate iar Briceag si Popov cu cate un gol marcat (Bogndan Vatajelu 2 goluri marcate si Kay un gol marcat nu mai fac parte din lotul echipei).

Evolutia echipei a fost una constanta, situandu-ne intre locurile 2 si 3 pe aproape intreaga durata a campionatului. Doar in intervalul etapelor 1-3, echipa a oscilat undeva la mijlocul clasamentului, intre locurile 6-7, dupa care din etapa a 4-a nu am mai coborat sub locul 3. Interesant este ca, din nefericire, inca nu am reusit sa urcam pe prima treapta a podiumului.

Demn de mentionat este si faptul ca la meciul din tur galeria Stiintei a spulberat orice record de audienta al unei echipe aflata in deplasare avand la Bucuresti aproximativ 2.500 de suporteri la un meci de campionat.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.