Stema cu leul e pe tricouri

Stema cu leul

Dupa ce craiova-maxima.ro a anuntat in exclusivitate ca stema originala cu leul este in proprietatea Clubului Sportiv Universitatea Craiova, clubul a facut pasul următor cerut de suporteri şi a pus leul pe tricourile de joc.Clubul a anunţat într-o conferinţă de presă specială, că stema cu leul va fi pe tricourile alb-albaștrilor, începând de la partida cu CSMS Iași.Folosirea noii steme, aşteptată de mulţi pentru a se decide să vină alaturi de această echipă, este considerată drept un semn distinctiv pentru Universitatea Craiova, dar stema cu leul a fost folosită după anul 1983, marile performanţe fiind obţinute cu actuala siglă.

Proiectată de arhitecul Radu Ionescu și subinginerul Petre Dragu în aprilie 1983, emblema cu leul era descrisă astfel de presa vremii: „Figura centrală a acesteia este un leu, simbol al puterii, ce se află şi pe stema judeţului Dolj, (…) iar litera U (iniţiala Universităţii), repetată concentric de cinci ori, semnifica cele cinci secţii ale clubului: fotbal, atletism, volei, tenis de masă şi handbal“. Iată şi explicaţia prezenţei leului pe stema judeţului Dolj: Leul este un simbol al Olteniei ca provincie istorică românească şi este un corolar al virtuţilor locuitorilor acestor meleaguri. Aşadar emblema clubului îşi are ca principală sursă de inspiraţie stema judeţului.

Universitatea Craiova și-a fixat drept principal obiectiv reînvierea spiritului alb-albastru! Redarea mândriei și demnității suporterilor olteni. De la reînființarea secției de fotbal în cadrul clubului mamă, obiectivele sportive au fost atinse. Echipa a promovat, iar acum se bate la podium, clasare pe care nu a mai atins-o de fix 20 de ani.

Universitatea Craiova anunță suporterii că la ultimele două meciuri de pe teren propriu din acest sezon, cu CSMS Iași și CFR Cluj, alb-albaștrii vor purta stema cu leul imprimată pe tricouri. Totodată, la partidele din deplasare, din Giulești și de la Piatra Neamț, jucătorii Științei vor avea la piept  stema istorică a clubului mamă, CS Universitatea Craiova.

„Ştiinţa Craiova“ şi „Campioana unei mari iubiri“ sunt mărci înregistrate ale clubului Universitatea Craiova.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.