Știința nimicului

Știința nimicului. „Știința” lor a murit la Cluj. Proiectul marilor jucatori la bursa, al marilor afaceristi de Bucuresti, al profesionistilor desavarsiti in business a fost naruit in Gruia.
Patru “boabe” au umplut poarta lui “Popica”. Si bine ca CFR-ul a tras semnalul de alarma si s-a oprit. Altfel clujenii ne-ar fi administrat cea mai mare infrangere din istoria clubului. Nici macar cu „performanta” asta negativa nu se pot lauda “profesionisti” din conducere.
Tragem linie si spune adio Europei fotbalistice. Meciul cu Petrolul e mai mult un act de prezenta. E greu de crezut ca bravul Ionut Popa va incurca dragostea vietii sale si va priva Iasiul de o prezenta in cupele europene.
Daca stam sa reflectam, la cum am aratat in Gruia e greu de crezut ca suntem capabili sa batem Petrolul chiar daca Poli Timisoara ar juca pe bune contra Iasiului. Pe ce ne bazam cand sustinem asta? Pe simplul fapt ca nu avem posibilitatea sa aliniem un prim 11 la meciul cu gazarii, ce sa mai vorbim de rezerve. Plus ca in tur, ploiestenii ne-au batut lejer, asa neplatiti cum sunt ei.

Cumva meciul de la Cluj a rezumat perfect modul in care au inteles Rotaru, Felix si compania sa trateze spiritul Universitatii Craiova si suporterii acestei echipe.
Veniti cu surle si trambite in Oltenia, singur lucru la care s-au priceput a fost sa copieze rapid si in detaliu modelul falimentar al sereleului boovean.
La inceput au trambita performante inimaginabile, bugete astronomice si un profesionalism unic in fotbalul romanesc.
Startul s-a dat cu stangul. Echipa a poposit la Mogosoaia in loc sa isi reia locul in Banie, a fost tratata zeflemitor in presa si nu a fost aparata de nimeni din club, iar foarte multi suporteri indecisi au fost acaparati de propaganda plina de venin a monstrului din Booveni.
In continuare gafele s-au perpetuat, clubul a fost pasat unor pseudo-impresari, la echipa au poposit cvasi-jucatori si antrenori mediocrii, toti insa pe contracte banoase. Leul renascut din propria cenusa incepuse sa fie stors de lipitorile din club si tarat iar in noroi.

Desi echipa inca putea fi salvata, Rotaru il plaseze in postul de manager pe Water-boy Felix Grigore, individ fara personalitate, strain de fotbal, dar supus si bun incasator. Pentru ca tocmai acesta e rolul lui in club. Sa fie sac de box pentru gafele stapanului sau.

Ne-am convins din prima luna ca asa-zisul manager nu are nicio treaba in club, nu are putere de decizie, iar discursul sau reflecta exact ceea ce ii foloseste patronului sau, fiind nici mai mult-nici mai putin decat un interpus al lui Rotaru.

Papusarul din loje, prin oamenii pe care ii manevreaza, este cel responsabil de esecul acestui proiect. De la interdictia la transferuri marca “Mititelu”, la compromiterea clubului prin modul de sanctionare al fotbalistilor sau antrenorilor care nu doreau sa isi micsoreze salariile ori sa isi dea demisia.
Tot Rotarul a negociat activ cu Steaua vanzarea celor mai buni fotbalisti in aceasta iarna si doar refuzul lui Becali de a plati contractele cerute de jucatori a facut ca acestia sa joace inca in Banie. Punem pariu ca din vara cei mai buni jucatori vor juca la alte echipe?

Dupa ce in sezonul regulat ne-am facut de ras si cand toata suflarea alb-albastra cerea un antrenor consacrat, care sa castige Playout-ul si sa pregateasca noul sezon, Rotaru il “manevreaza” spre pozitia de antrenor pe Mogosanu. Astfel, acesta si-a pastrat maneta de control, pastrandu-si ultimul cuvant privitor la cine joaca si cine face tusa. Vi se pare ceva similar cu atitudinea lui Marin din Booveni?

Concluzia?
Dintr-un proiect ce se anunta definitoriu pentru renasterea fotbalului craiovean, pentru revenirea Universitatii Craiova in elita fotbalului romanesc, Rotaru aproape a reusit sa atinga “performantele” predecesorilor sai.
Desigur, detractorii din fituica maxima or sa afirme ca nu aveam nimic in comun cu performanta nici inainte sa vina mega-profesionistii de Bucuresti! Asa este, suporterii nu au mai vazut performanta in Banie de peste 20 de ani. De ce ar fi fost altfel si in mandatul lui Rotaru?

Facem apel la bunul-simt pe care speram inca sa il aiba Mihai Rotaru. Il rugam pe aceasta cale sa vanda ce are de vandut si isi faca bagajul. Universitatea Craiova are nevoie de alti investitiori mai priceputi in business, mai instariti financiar si mai intelepeti in fotbal. Conducatori care sa inteleaga atat dezideratele suporterilor alb-albastrii, cat mai ales obligatiile ce le presupune functia de presedinte/finantator al celui mai frumos club de fotbal din Romania.

Orice saptamana, luna, an in care Rotaru va mai ramane la echipa va echivala cu desvarsirea stiintei nimicului si egalarea celei mai negre performante atinse de club, respectiv retrogradarea. In trei ani ne-a fost confirmat ca nimic nu s-a schimbat, iar actualul patron nu este cu nimic mai bun decat predecesorii sai netoiu, staicu ori mititelu.

Din respect pentru Stiinta, pentru gloriile si suporterii ei, pentru viitorul acestui club, solicitam conducerii, in frunte cu Rotaru si Grigore sa plece. Actuala conducere nu poate oferi altceva in afara de nimicul actual!!!

Nu vrem sa mai fim umiliti, ci ne dorim sa fim mandri de spiritul si imaginea Stiintei!!!

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.