Umilinţă şi orgoliu

Nicolo Napoli, primeste te rog felicitarile mele pentru victoria asupra Universitatii Craiova alaturi de rugamintea, tarzie, de a ma ierta. Ca suporter al Universitatii Craiova m-am simtit rusinat cand clubul meu ti-a dat o Dacia 1100 drept masina de serviciu si garsoniera in Craiovita drept locuinta pentru a te forta sa pleci, dar n-am facut nimic. Apoi Universitatea Craiova te-a adus inapoi doar pentru a te umili din nou. Ai urcat echipa in clasament si ai fost aproape sa-ti indeplinesti obiectivul cand Universitatea Craiova te-a dat din nou afara. Si din nou n-am facut mare lucru (desi i-am trimis totusi un SMS persoanei responsabile pe atunci de destinele clubului avertizandu-l ca iti  face o nedreptate chiar mai mare decat cea pe care ti-o facuse cel de dinaintea lui). Pentru toate acestea si toate celelalte umilinte pe care le-ai suportat din partea Universitatii Craiova, eu, suporterul, imi cer iertare. Si, daca acest gand te consoleaza in vreun fel, afla ca si suporterii au impartit umilinta cu tine.
Se intampla cateodata in istorie ca un club mare sa incapa pe mana unor oameni mici. Dar ei vor fi uitati pentru ca istoria ii retine doar pe ce mari. Istoria ii va retine pe Oblemenco, pe Balaci. Acestia vor trai mai departe prin suporterii Universitatii Craiova care nu vor muri niciodata.

Inainte de meciul cu noi ai declarat ca “din pacate Universitatea Craiova a murit” si, desi nu sunt de acord cu tine, sper totusi ca acea parte din Universitatea Craiova care obisnuia sa-si umileasca antrenorii sau jucatorii a murit definitiv.

Si poate a trebuit sa murim un pic pentru a renaste. Dar pentru a creste si a ajunge din nou uriasi vom avea nevoie de conducatori intelepti precum Corneliu Stroe, de antrenori cu tact precum Otet, de jucatori uriasi precum Balaci.

Intr-o zi probabil ii vom avea si pe acestia, dar pana atunci trebuie sa invatam de la tine, un fost jucator al lui Juventus, lectia umilintei. Cea pe care tu nu o recunosti drept Universitatea Craiova isi trateaza acum cu totul altfel jucatorii, antrenorii si suporterii, decat in vremurile pe care le-ai cunoscut.

Dar daca Universitatea Craiova se vrea un club mare, atunci trebuie sa inceapa, ca tine, de jos, sa invete sa fie umila. Iar noi ca suporteri avem datoria de a o spune raspicat, atunci cand nu o face. Trebuie sa spunem ca clubul nostru n-a procedat ca un club demn de numele Universitatii Craiova cand i-a nedreptatit pe Ferfelea si Curelea cu care a promovat. I-a scos din lot pentru a-i forta sa accepte bani mai putini si aceasta nedreptate s-a intors impotriva clubului. Dar Clubul nostru nu a procedat ca un club mare si a fost arogant in raport cu Ferfelea si Curelea, jucatori care au fost inainte umiliti si de altii.  

Antrenorii nostri au fost aroganti si n-au procedat cu tact atunci cand au inceput sa-si acuze jucatorii la primul insucces, dupa ce aceiasi jucatori le-au adus 19 rezultate fara infrangrere si i-au mai introdus odata in istoria Universitatii Craiova.

Aroganta a facut atata rau Universitatii Craiova si continua sa o faca. Daca noi nu vom invata singuri sa fim umili, viata ne va umili, asa cum s-a intamplat in ante-penultimul, penultimul si ultimul meci.

Nicolo Napoli, tu ne-ai aratat ca umilinta te poate ridica. Daca Universitatea Craiova va fi invatat aceasta lectie, atunci trecerea ta prin Oltenia n-a fost in van. Iti doresc sa fi luat si tu in aceasta trecere doar atâtica din nemăsuratul orgoliu oltenesc încât, daca vreodata vei mai fi pus in aceasta situatie, sa-ti dea puterea de a refuza atunci cand cel care te plateste sa fii antrenor iti cere să introduci propria-i odrasla in teren.

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.