Vechiul Spirit Ultras

O mişcare anonimă, aşa cum e şi masca Anonymous folosită în scrierea numelui Vechiului Spirit Ultras, a reuşit să dea câteva lovituri în lumea Facebook cu fotografii sau filme ale unor acţiuni apreciate de microbiştii olteni, dar mai ales apreciate de cei cu un simţ al umorului mai dezvoltat. Cum Nea Mărin s-a născut la Băileşti, nici nu poate fi vorba că oltenilor nu le place gluma, numai dacă spiritul lui Amza Pelea nu a dispărut odată cu marele actor. Deşi numele te duce cu gândul la codul ultrasilor, se pare că foşti componenţi ai peluzei ultras din vremurile bune ale Craiovei, încă trăiesc cu regretul că în”vremurile bune” fotbalul din capitala Băniei nu s-a ridicat la nivelul unor acţiuni unde să marcăm puncte ultras.

anonymous

Sustinem Craiova pe care am iubit-o mereu.
Sustinem un spirit, fiindca nu putem face zid in fata unor patroni de carton, impostori care se cred stapani pe istoria Stiintei si pe sentimentele noastre.
Sustinem Craiova!

Craiova care, in disperata incercare de a reveni la viata dupa o tragedie sportiva cutremuratoare – retrogradare, dezafiliere, ani la rand de disparitie din fotbal din cauza unui gunoi ce si-a imaginat ca poate sechestra sentimentele noastre, a primit modesta recunoastere a fotbalului romanesc in fata glorioasei sale istorii (aceea de a participa la competitia din liga secunda, acolo de unde fusese de fapt dezafiliata, deci tot acolo unde oricum era, fara a lua locul nimanui!) si a luptat pe teren pentru a reveni in Liga I.

Craiova refondata de Universitatea din Craiova, Craiova mai atacata din afara si din interior cum n-a mai fost vreodata in intreaga ei istorie. Craiova care inca lupta cu o presa profund imorala si corupta, in ochii careia e vinovata ca nu promoveaza personaje aducatoare de rating.

Craiova care si-a dus crucea, acceptand nedreapta decizie de a nu fi lasata in cupele europene din cauza lipsei de continuitate, desi istoricul Club Sportiv Universitatea nu si-a interupt niciodata activitatea, ci doar a reinfiintat sectia de fotbal, dupa 2 decenii. O decizie ridicola si lipsita de credibilitate a unui for fotbalistic continental asupra caruia planeaza grave acuze de coruptie si a carui structura a devenit o mafie.

Craiova care se incapataneaza sa reziste, scuipata de toti lasii si ipocritii de peste tot, doar pentru ca asa e la moda. Craiova, victima a unei propagande mizerabile si acuzata de sustinere psd-ista, desi presedintele Clubului Sportiv e, culmea, un lider pnl-ist.
Craiova noastra, a celor ce suntem apolitici pe stadion, nefiind noi cei care au participat, la vedere si in calitate de „suporteri”, la campanii electorale.

Craiova care incearca se reinvie un spirit pierdut si sa readuca pasiunea fotbalului intr-un oras altadata fidel cu fanatism culorilor alb-albastre, dar in care in ultimii ani incepusera sa apara tricouri ale marilor rivale din bucuresti.

Sustinem Craiova refondata de catre Clubul Sportiv istoric, aceeasi asociatie studenteasca din Banie care in 1948 s-a unit in jurul ideii de a contracara aparitia monstruoaselor steaua si dinamo, dand nastere celei mai frumoase si mai iubite echipe din Romania, Universitatea Craiova!

Sustinem Craiova!

vsu1

vsu2

Related posts

Lăsați un comentariu

Vă mulțumim !

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.